Prostreno.cz

Segedínský guláš

Za sto korun máte pořádnou porci večere pro 4 osoby. Vyzkoušejte českou klasiku - segedínský guláš.

60min

20min příprava

40min vaření

654 kJ / 156 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Zelí slijte, nakrájejte na menší kousky a bokem uvařte v osolené vodě do měkka.
  2. Maso nakrájejte na kostičky, cibuli najemno. V tlakovém hrnci rozpálte olej a cibuli na něm osmažte do zlatova. Přidejte maso, osmažte ze všech stran, aby se zatáhlo, přidejte koření, lehce opečte, zalijte vodou a duste asi 20 minut.
  3. Uvařené zelí slijte, ale vodu nevylévejte. Zelí přidejte do guláše, zamíchejte a ochutnejte jak je kyselý. Případně přilijte vodu z vařeného zelí.
  4. V polovině smetany rozmíchejte mouku a guláš s ní zahustěte. Přilijte druhou polovinu smetany a krátce zavařte.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    154,42 g
  • Sacharidy:

    78,20 g
    • Cukry:

      24,10 g
  • Tuky:

    149,12 g
  • Vláknina:

    21,78 g

Aktivita pro spálení:

565 kcal
70

minut jízdy na kole

53

minut běhu

168

minut uklízení





Podobné recepty

Pivní guláš

(12 hlasů)
1h a 45min
574 kJ

Guláš z hovězí oháňky

(20 hlasů)
2h a 35min
308 kJ

Vepřový guláš se švestkami

(22 hlasů)
45min
643 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Segedínský guláš

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba