Prostreno.cz

Guláš z hovězí oháňky

Guláš z oháňky je výborný a vydatný pokrm. Recept pochází z knihy Jak chutná Andalusie a Jak chutná Itálie z Edice ČT.

2h a 35min

20min příprava

2h a 15min vaření

308 kJ / 73 kcal

energetická hodnota na 100g

Středně složité

náročnost



Postup přípravy

  1. Oháňky očistěte a nakrájejte na kousky a vložte do hrnce.
  2. Očistěte cibuli a osmahněte ji v hojném množství oleje, sceďte a přidejte k oháňce.
  3. Dále přidejte drobně posekaný česnek, zlehka posekaná oloupaná rajčata nebo Heinz rajčatový protlak a očištěnou a na kousky nakrájenou mrkev, pepř a trochu soli.
  4. Všechny ingredience společně osmahněte, asi 15 minut, a občas promíchejte, aby se nepřipálily. Přidejte víno, zakryjte a pomalu na mírném ohni vařte asi 2 hodiny, dokud není maso měkké.
  5. Po uvaření nechte alespoň 2 hodiny odstát (ještě lépe z jednoho dne do druhého).
  6. Pak očistěte brambory a nakrájejte je na kousky, usmažte a podávejte k oháňce. Tím se omáčka se zeleninou nevpije do brambor.

TIP:

Jako rajčatový produkt můžete do guláše také použit Heinz rajčatový protlak s česnekem nebo rajčatový protlak s bylinkami.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    98,77 g
  • Sacharidy:

    343,26 g
    • Cukry:

      76,62 g
  • Tuky:

    25,15 g
  • Vláknina:

    45,84 g

Aktivita pro spálení:

333 kcal
41

minut jízdy na kole

31

minut běhu

99

minut uklízení





Podobné recepty

Segedínský guláš

(34 hlasů)
60min
654 kJ

Pivní guláš

(12 hlasů)
1h a 45min
574 kJ

Vepřový guláš se švestkami

(22 hlasů)
45min
643 kJ
Více receptů

Celkem 10 komentářů

Avatar
Avatar hedvika
20.06.2016
Avatar maxiking
04.06.2016
Avatar maxiking
04.05.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Guláš z hovězí oháňky

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba