Prostreno.cz

Rýže s fenyklem

Divoká rýže s fenyklem jako hlavní chod.

15.05.2012 lanvin
45min

15min příprava

30min vaření

492 kJ / 117 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Oloupanou cibuli a česnek nadrobno nakrájejte. Očištěný fenykl nakrájejte na proužky.
  2. Na 2 lžících oleje cibuli s česnekem orestujte. Přidejte fenykl, ocet balsamico a ještě 3 minuty restujte. Podle chuti osolte a opepřete.
  3. Na 1 lžíci oleje restujte za stálého míchání propláchnutou rýži přibližně 3 minuty. Zalijte vývarem, přikryjte a duste 20 minut. Pokud je potřeba přidejte vývar.
  4. Do uvařené rýže vmíchejte připravený fenykl a hned podávejte.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    14,38 g
  • Sacharidy:

    130,38 g
    • Cukry:

      11,68 g
  • Tuky:

    48,19 g
  • Vláknina:

    7,96 g

Aktivita pro spálení:

459 kcal
57

minut jízdy na kole

43

minut běhu

137

minut uklízení





Podobné recepty

Fenyklový salát

(10 hlasů)
30min
708 kJ

Salát s fenyklem

(14 hlasů)
15min
594 kJ

Salát s čerstvým fenyklem

(12 hlasů)
15min
398 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

fenykl

31 kcal / 100g
B1 g
S7 g
T0,3 g

Bílý vinný ocet

18 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T0 g

rýže

356,19 kcal / 100g
B6,7 g
S80,4 g
T0,4 g

olivový olej

884 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T100 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Rýže s fenyklem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba