Prostreno.cz

Salát s čerstvým fenyklem

Recept na velmi dietní salát, na kterých potřebujete pouze fenykl a pomeranče.

20.06.2011 lanvin
15min

15min příprava

0min vaření

398 kJ / 95 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Očištěný fenykl nakrájejte na plátky, oloupaný pomeranč rozdělte na kousky. Obojí vložte do mísy.
  2. Olej promíchejte se solí a zalijte fenykl s pomeranči. Posypte tymiánem a pepřem. Hned podávejte.

TIP:

Fenykl má charakteristickou vůni a jemně nasládlou dužinu. Fenykl obsahuje velké množství minerálních látek, jako je draslík, hořčík, vápník a železo, bohatě je tu také vitamínu C, B, karotenu a vonné silice. Listy fenyklu mají silnou anýzovou vůni a dají se přidávat k zelenině a do pomazánek místo kopru.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    6,13 g
  • Sacharidy:

    53,26 g
    • Cukry:

      32,05 g
  • Tuky:

    31,32 g
  • Vláknina:

    15,70 g

Aktivita pro spálení:

246 kcal
30

minut jízdy na kole

23

minut běhu

73

minut uklízení





Podobné recepty

Teplý mrkvový salát

(21 hlasů)
25min
265 kJ

Jarní salát z čerstvého špenátu

(20 hlasů)
20min
412 kJ

Salát s fenyklem

(14 hlasů)
15min
594 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Salát s čerstvým fenyklem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba