Prostreno.cz

Kompot z rebarbory

Rebarborový kompot jako dezert.

29.05.2012 lanvin
30min

15min příprava

15min vaření

395 kJ / 94 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Očištěnou rebarboru nakrájejte na 5 cm kousky, dejte do kastrolu, přidejte třtinový a vanilkový cukr, zalijte vodou, přikryjte a vařte 10-15 minut. Rebarbora nesmí být rozvařená. Uvařenou rebarboru nechte vychladit.
  2. Vychlazenou rebarboru rozdělte do 4 sklenic nebo pohárků, přidejte kopeček zmrzliny, posypte mandlemi a hned podávejte.

TIP:

Lompot můžete podávat i teplý, rovněž s kopečkem zmrzliny.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    20,80 g
  • Sacharidy:

    258,60 g
    • Cukry:

      227,40 g
  • Tuky:

    40,34 g
  • Vláknina:

    13,20 g

Aktivita pro spálení:

368 kcal
46

minut jízdy na kole

35

minut běhu

109

minut uklízení





Podobné recepty

Rebarborový krém

(10 hlasů)
25min
592 kJ

Piškot s rebarborou

(17 hlasů)
40min
759 kJ

Hrníčkový rebarborový koláč

(14 hlasů)
60min
1319 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Kompot z rebarbory

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba