Prostreno.cz

Bramborák z květáku

Výborné „bramboráky“ z květáku.

01.06.2012 lanvin
55min

15min příprava

40min vaření

536 kJ / 128 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Květák uvařte v osolené vodě doměkka - skoro až rozvařte, aby se lépe rozmačkal. Květák důkladně rozmačkejte, přidejte rozkvedlaná vejce, strouhanku a mouku. Těsto musí mít hustší konzistenci. Podle chuti osolte, opepřete a přidejte majoránku.
  2. Lžící nabírejte těsto a na pánvi tvořte placičky. Smažte zvolna na oleji z obou stran.
  3. Podávejte s vařenými brambory.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    60,33 g
  • Sacharidy:

    149,37 g
    • Cukry:

      12,38 g
  • Tuky:

    84,21 g
  • Vláknina:

    23,35 g

Aktivita pro spálení:

405 kcal
50

minut jízdy na kole

38

minut běhu

120

minut uklízení





Podobné recepty

Bramboráčky se zakysanou smetanou

(20 hlasů)
20min
440 kJ

Bramborák

(24 hlasů)
40min
473 kJ

Cuketové bramboráčky

(27 hlasů)
40min
728 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Bramborák z květáku

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba