Prostreno.cz

Bramboráky s kypřicím práškem

Bramboráky, do kterých se přidává kypřicí prášek.

07.06.2012 lanvin
40min

20min příprava

20min vaření

642 kJ / 153 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Brambory nastrouhejte. Nastrouhané brambory zbavte na sítu veškeré kapaliny a vložte je do mísy. Přidejte mírně rozkvedlaná vejce a ostatní suroviny, kromě oleje.
  2. Pomocí lžíce vkládejte do rozpáleného oleje bramborovou směs a lžící je plošně rozprostřete do oválu. Placky opékejte z obou stran dozlatova.
  3. Usmažené placky vyjměte, zbavte nadbytečného oleje položením na papírové ubrousky a podávejte např. zdobené zakysanou smetanou nebo jablečným pyré.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    81,16 g
  • Sacharidy:

    383,06 g
    • Cukry:

      12,67 g
  • Tuky:

    93,90 g
  • Vláknina:

    31,86 g

Aktivita pro spálení:

545 kcal
68

minut jízdy na kole

51

minut běhu

162

minut uklízení





Podobné recepty

Bramboráčky se zakysanou smetanou

(20 hlasů)
20min
440 kJ

Rychlý bramborák

(33 hlasů)
20min
612 kJ

Krkonošský bramborák s jablky

(35 hlasů)
50min
949 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Bramboráky s kypřicím práškem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba