Prostreno.cz

Pečený králík

Králík pečený s hořčicovou omáčkou.

25.06.2012 lanvin
1h a 35min

15min příprava

1h a 20min vaření

892 kJ / 213 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. V pekáčku rozehřejte olej a orestujte naporcované, osolené a opepřené králičí maso.
  2. Králíka ze všech stran potřete důkladně hořčicí, zalijte bílým vínem a ve středně teplé troubě duste asi hodinu doměkka.
  3. Upečeného králíka dejte na teplou mísu a do pekáče přilijte smetanu, do které „seškrábněte“ připečené, zkaramelizované zbytky na stranách pekáče. Omáčku povařte na silnějším ohni, až začne houstnout. Vznikne hnědavá omáčka, kterou králíka přelijte.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    337,85 g
  • Sacharidy:

    21,87 g
    • Cukry:

      9,35 g
  • Tuky:

    195,44 g
  • Vláknina:

    3,80 g

Aktivita pro spálení:

581 kcal
72

minut jízdy na kole

55

minut běhu

173

minut uklízení





Podobné recepty

Králík na smetaně a hořčici

(18 hlasů)
2h a 55min
896 kJ

Králík se sušenými švestkami

(11 hlasů)
1h a 35min
938 kJ

Králík se sušenými bylinkami

(5 hlasů)
1h a 30min
460 kJ
Více receptů

Celkem 2 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Pečený králík

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba