Prostreno.cz

Třešňová marmeláda

Výborná marmeláda z třešní.

11.07.2012 lanvin
60min

20min příprava

40min vaření

459 kJ / 109 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Omyté třešně zbavte stopek a pecek.
  2. Třešně zalijte malým množstvím vody a duste doměkka pod pokličkou. Pak prolisujte na sítu nebo rozemelte. Protlak vařte v hrnci 15–20 minut. Až se objem zmenší asi o třetinu, přidejte čtvrtinu dávky cukru a vařte 5 minut.
  3. 1 balíček pektogelu smíchejte s 200 g pískového cukru (množství pektogelu a cukru upravte podle množství protlaku) a vmíchejte do marmelády, po rozpuštění přisypte zbývající cukr a vařte až se cukr zcela rozpustí. Ke konci varu přidejte kyselinu citrónovou, rozpuštěnou ve lžíci vody. Pěnu, která se vytváří při vaření seberte.
  4. Když marmeláda zhoustne, naplňte ji do sklenic a zavíčkujte, skleničky obraťte dnem vzhůru a nechte vyhladnout.

TIP:

Marmeládu můžete před uzavřením skleniček zakápnout rumem. Pokud vám nevadí kousky třešní, třešně nemusíte lisovat na protlak.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    30,00 g
  • Sacharidy:

    1082,73 g
    • Cukry:

      960,00 g
  • Tuky:

    7,62 g
  • Vláknina:

    60,00 g

Aktivita pro spálení:

1055 kcal
131

minut jízdy na kole

100

minut běhu

314

minut uklízení





Podobné recepty

Marmeláda z fíků

(17 hlasů)
25min
736 kJ

Džem z melounu a broskví

(15 hlasů)
40min
833 kJ

Hruškový džem

(10 hlasů)
1h a 5min
765 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

cukr

387 kcal / 100g
B0 g
S100 g
T0 g

čerstvé třešně

63 kcal / 100g
B1 g
S16 g
T0,19 g

kyselina citronova

363,57 kcal / 100g
B0 g
S91 g
T0 g

pektogel

0 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T0 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Třešňová marmeláda

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba