Prostreno.cz

Lívance s rybízem

Vláčné a voňavé lívance.

19.07.2012 lanvin
40min

20min příprava

20min vaření

812 kJ / 194 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. V míse promíchejte mouku s práškem do pečiva a solí. Přidejte mléko prošlehané s vejcem. Metličkou prošlehejte husté těsto a zašlehejte do něj rozpuštěné máslo. Opatrně vmíchejte polovinu rybízu.
  2. Na pánvi rozehřejte na vyšší teplotu půl lžíce oleje. Naběračkou nebo lžící vlijte trochu těsta a krouživým pohybem vytvořte placku. Smažte asi tři minuty, pak lívanec obraťte a smažte další dvě až tři minuty.
  3. Klaďte je na teplé místo na papírový ubrousek.
  4. Hotové lívance posypte zbývajícím rybízem. Podávejte se šlehačkou nebo zakysanou smetanou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    47,32 g
  • Sacharidy:

    245,56 g
    • Cukry:

      26,42 g
  • Tuky:

    129,25 g
  • Vláknina:

    14,00 g

Aktivita pro spálení:

561 kcal
70

minut jízdy na kole

53

minut běhu

167

minut uklízení





Podobné recepty

Lívanečky a-la gesto

(15 hlasů)
25min
1183 kJ

Lívanečky z kokosového mléka

(17 hlasů)
40min
1315 kJ

Lívanečky s borůvkami

(13 hlasů)
40min
1013 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

Mandle na sucho pražené se solí

0 kcal / 100g
B20,4 g
S16,2 g
T57,8 g

mléko

61 kcal / 100g
B3 g
S4 g
T3 g

hladká mouka

364 kcal / 100g
B10 g
S76 g
T1 g

prášek do pečiva

53 kcal / 100g
B0,1 g
S27 g
T1 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Lívance s rybízem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba