Prostreno.cz

Roštěná s houbami

Výborná roštěná s houbami a vínem Madeira.

14.08.2012 lanvin
2h a 10min

40min příprava

1h a 30min vaření

1090 kJ / 260 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Sušené houby namočte nejlépe přes noc do vína Madeira, následně je uvařte ve víně a kuřecím vývaru, pak do omáčky přidejte demi-glass. Omáčku dochuťte solí, pepřem, máslem a nakonec přidejte na kmínovém másle orestované hřiby.
  2. Kmínové máslo připravíte tak, že máslo vložíte na pánvičku, přisypete jednu kávovou lžičku drceného kmínu, počkáte až máslo povolí, a pak přidáte houby, které osolíte, opepříte a orestujete.
  3. Roštěnec naporcujte na cca 150 g plátky, lehce naklepejte, kraje nožem nařízněte, osolte, opepřete, zprudka opečte na oříškovém másle z obou stran. Opečené maso vložte do připravené omáčky a duste zvolna hodinu.
  4. Oříškové máslo: Oříšky rozmixujte, máslo nechte povolit (zahřejte ho na teplotu 70-80 °C), přidejte rozmixované oříšky a při této teplotě udržujte asi 20 minut. Následně sceďte přes plátýnko (máslo zůstane v tekutém stavu). Takto vyrobené máslo můžete používat místo oleje například i na opékání ryb a různých druhů masa.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    207,52 g
  • Sacharidy:

    94,34 g
    • Cukry:

      11,12 g
  • Tuky:

    453,74 g
  • Vláknina:

    23,10 g

Aktivita pro spálení:

1345 kcal
168

minut jízdy na kole

128

minut běhu

401

minut uklízení





Podobné recepty

Hovězí roštěnky na cibuli

(25 hlasů)
60min
1042 kJ

Roštěnky se zeleninou

(6 hlasů)
1h a 20min
558 kJ

Roštěná v pikantní marinádě

(12 hlasů)
50min
1167 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Roštěná s houbami

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba