Prostreno.cz

Roláda z králíka

Králík provoněný šalvějí a rozmarýnem.

15.08.2012 lanvin
2h a 30min

40min příprava

1h a 50min vaření

743 kJ / 177 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Králíka trochu nařežte a naklepejte, aby vznikla stejně tlustá vrstva masa.
  2. Rozmarýn, fenykl, šalvěj a česnek nasekejte na jemno, přidejte sůl a promíchejte. Králičí maso potřete olejem a posypte bylinkovou směsí. Bylinky přikryjte plátky slaniny a vše zabalte do rolády.
  3. Roládu převážte potravinovým provázkem a ze všech stran orestujte na olivovém oleji. Přilijte bílé víno, po vypaření alkoholu zalijte sklenkou vody a nechte pod pokličkou dusit alespoň hodinu.
  4. Po uplynulé době maso vyndejte, nakrájejte na plátky a zalijte omáčkou fondo bruno, podávejte například s pečivem nebo s bramborami.
  5. Fondo bruno – králičí kosti opečte s mrkví, řapíkatým celerem a cibulí v troubě, potom vše dejte na pánev a orestujte na olivovém oleji, přidejte rajčatový koncentrát a zalijte hovězím vývarem, pomalu duste a redukujte do husté omáčky.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    359,33 g
  • Sacharidy:

    291,28 g
    • Cukry:

      16,96 g
  • Tuky:

    131,71 g
  • Vláknina:

    93,44 g

Aktivita pro spálení:

607 kcal
75

minut jízdy na kole

57

minut běhu

181

minut uklízení





Podobné recepty

Králík na smetaně a hořčici

(18 hlasů)
2h a 55min
896 kJ

Králík se sušenými švestkami

(11 hlasů)
1h a 35min
938 kJ

Králík se sušenými bylinkami

(5 hlasů)
1h a 30min
460 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Roláda z králíka

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba