Prostreno.cz

Bramborový salát s petrželkou a cibulí

Jeden z mnoha receptů na bramborový salát.

16.08.2012 lanvin
50min

30min příprava

20min vaření

399 kJ / 95 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Brambory dejte vařit ve slupce do vroucí vody na 15 až 20 minut. Doba varu záleží na velikosti brambor. Brambory by měly být uvařené do poloměkka. Vejce uvařte natvrdo.
  2. Cibuli oloupejte, překrojte a nakrájejte na slabá půlkolečka. Do kastrůlku nalijte 500 ml vody a rozdrobte do ní bujonovou kostku. Přidejte ocet, hořčici a rozmíchejte. Uveďte do varu, vsypte nakrájenou cibuli a nechte asi minutu vařit, pak odstavte z ohně.
  3. Petržel i pažitku nasekejte nadrobno. Vařená vejce oloupejte a nakrájejte. Uvařené brambory sceďte, oloupejte a nakrájejte na plátky.
  4. Do velké mísy naskládejte jednu vrstvu brambor. Opepřete, osolte, zakápněte je olejem. Dejte na ně vrstvu cibule a zalijte několika lžícemi vývaru z cibule. Posypte částí nasekaných vajec a petrželky s pažitkou. Pak dejte další vrstvu brambor a pokračujte ve vrstvení stejným způsobem. Poslední vrstva bude petržel s pažitkou. Salát zatižte a nechte rozležet nejlépe v pokojové teplotě. Pak salát promíchejte a podávejte.

TIP:

Do salátu můžete přidat 1 lžíci majonézy.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    84,00 g
  • Sacharidy:

    238,71 g
    • Cukry:

      32,32 g
  • Tuky:

    123,05 g
  • Vláknina:

    29,60 g

Aktivita pro spálení:

474 kcal
59

minut jízdy na kole

45

minut běhu

141

minut uklízení





Podobné recepty

Salát z brambor a bílých fazolí

(13 hlasů)
20min
480 kJ

Bramborový salát s brokolicí

(7 hlasů)
35min
334 kJ

Bramborový salát s olivami

(11 hlasů)
35min
305 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Bramborový salát s petrželkou a cibulí

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba