Prostreno.cz

Letní listový salát s a opečenými krutony

Při přípravě listových salátů nekombinujte příliš chutí najednou, vyberte 3 až 4 druhy podle svého gusta, přičemž jako základ salátu volte některý z hlávkových salátů a doplňujte je například nahořklou čekankou, listy pampelišky, rukoly nebo polníčku.

15min

15min příprava

0min vaření

255 kJ / 60 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Variaci salátů operte a s půlkami cherry rajčátek promíchejte v misce. Zakápněte olivovým olejem smíchaným s vinným nebo jablečným octem.
  2. Na pánvi opražte na kostičky nakrájenou bagetu, kterou na porci salátu přidejte až těsně před jeho podáváním (nemusí být rozhodně teplé).
  3. Pro ozvláštnění chuti i barevnosti můžete salát dozdobit čerstvě nastrouhanou červenou řepou, kterou předtím pečlivě očistěte.
  4. Dosolte podle chuti a podávejte, pro velké jedlíky můžete salát doplnit kouskem italské ciabatty nebo toustem.

TIP:

Listových salátů existuje celá řada, některé jsou chuťově výrazné, jiné bez dalšího dochucení naopak mdlé.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    22,38 g
  • Sacharidy:

    106,50 g
    • Cukry:

      15,50 g
  • Tuky:

    18,40 g
  • Vláknina:

    17,75 g

Aktivita pro spálení:

362 kcal
45

minut jízdy na kole

34

minut běhu

108

minut uklízení





Podobné recepty

Cuketový salát s cibulí

(7 hlasů)
35min
401 kJ

Špenát s malinami

(8 hlasů)
15min
868 kJ

Salát z kedlubny a jablek

(9 hlasů)
25min
538 kJ
Více receptů

Celkem 3 komentářů

Avatar
Avatar heenna
12.01.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Letní listový salát s a opečenými krutony

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba