Prostreno.cz

Hrachová polévka

Polévka uvařená ze žlutého hrachu doplněná kořeněným máslem.

31.08.2012 lanvin
55min

15min příprava

40min vaření

681 kJ / 162 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Hrách dejte do většího množství studené vody a vařte na mírném ohni s 1 celou oloupanou cibulí, 2 snítkami máty a 2 lžícemi olivového oleje doměkka.
  2. Asi jednu třetinu hotového hrachu (i s vodou) odeberte a rozmixujte do hladka v mixéru. Pak vraťte zpět do hrnce a promíchejte s nerozmixovaným hrachem.
  3. V průběhu vaření polévky si připravte marocké máslo: smíchejte jarní cibulku nasekanou najemno, česnek, mletou papriku, mletý koriandr, nasekané lístky máty, čerstvý koriandr, máslo a sůl a dejte ztuhnout do lednice.
  4. Polévku podávejte v misce, doprostřed naaranžujte kopeček másla. Nejlepší příloha je arabský chleb.

TIP:

Polévka se při vaření nesolí, máslo je dostatečně slané. Bylinkové máslo, které vám zbude, můžete použít ještě na steaky nebo kuře.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    22,97 g
  • Sacharidy:

    87,64 g
    • Cukry:

      28,52 g
  • Tuky:

    137,55 g
  • Vláknina:

    27,52 g

Aktivita pro spálení:

394 kcal
49

minut jízdy na kole

37

minut běhu

117

minut uklízení





Podobné recepty

Hrachová polévka

(14 hlasů)
60min
679 kJ

Hrachová polévka

(31 hlasů)
30min
250 kJ

Hrášková polévka

(12 hlasů)
30min
433 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

Mandle na sucho pražené se solí

0 kcal / 100g
B20,4 g
S16,2 g
T57,8 g

jarní cibulka

32 kcal / 100g
B1 g
S7 g
T0,2 g

máslo

717 kcal / 100g
B0,8 g
S0,8 g
T81 g

česnek

149 kcal / 100g
B6 g
S33 g
T0,38 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Hrachová polévka

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba