Prostreno.cz

Hrušky s badyánem

Lahodný dezert z hrušek s badyánem a šafránem.

12.09.2012 lanvin
55min

20min příprava

35min vaření

736 kJ / 175 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Větší špetku šafránu nechte hodinu louhovat v 6 lžicích teplé vody.
  2. 100 g krupicového cukru zahřejte se 170 ml vody, 100 ml dezertního vína a špetkou sušeného zázvoru v kastrůlku a tři až čtyři minuty vařte. Přidejte badyán a pomerančovou kůru. Snižte teplotu a do tekutiny vložte 4 oloupané pevné hrušky (stopku nechte, jádřinec vykrojte). Zakryjte a za občasného obracení půl hodiny duste.
  3. Přesuňte do misky, odvar přeceďte k šafránu a přelijte přes hrušky. Podávejte vychlazené, s mascarpone nebo šlehačkou ozdobené meduňkou a posypané oříšky.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    84,72 g
  • Sacharidy:

    449,34 g
    • Cukry:

      217,52 g
  • Tuky:

    181,07 g
  • Vláknina:

    98,90 g

Aktivita pro spálení:

687 kcal
85

minut jízdy na kole

65

minut běhu

205

minut uklízení





Podobné recepty

Plněné hrušky

(13 hlasů)
25min
688 kJ

Grilované hrušky

(13 hlasů)
25min
781 kJ

Glazovaná hruška s mandlovým knedlíčkem

(12 hlasů)
35min
694 kJ
Více receptů

Celkem 6 komentářů

Avatar
Avatar hedvika
19.06.2016
Avatar hedvika
27.04.2016
Avatar heenna
14.04.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba
x zavřít reklamu