Prostreno.cz

Glazovaná hruška s mandlovým knedlíčkem

Kdo by řekl, že stačí hrušku povařit ve svařeném víně a nadít ji mandlovým těstem, a bude z toho přímo božský dezert?! Kdo nezkusí, neuvěří. Recept na glazovanou hrušku podle Itala Emanuela Ridi.

35min

15min příprava

20min vaření

694 kJ / 165 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Červené víno svařte v hrnci s hřebíčkem, celou skořicí a třtinovým cukrem. Oloupejte hrušky a vnořte je do vroucího vína. Nechte je 20 minut povařit.
  2. Mezitím pečivo nakrájejte na kostičky, přidejte cukr krupici, celé vejce a žloutek, špetku mleté skořice, rozmixované mandle, hrubou mouku a špetku kypřicího prášku. Zalijte mlékem a zpracujte těsto.
  3. Z těsta vyrábějte pomocí dvou polévkových lžic knedlíčky, které uvařte (asi 7 minut) v nesolené vodě. Po uvaření je obalte v cukru smíchaném se skořicí.
  4. Hrušky vyjměte z hrnce, víno zredukujte do hustší omáčky.
  5. Hrušky servírujte s mandlovými knedlíčky polité zredukovaným vínem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    74,50 g
  • Sacharidy:

    312,66 g
    • Cukry:

      148,04 g
  • Tuky:

    83,43 g
  • Vláknina:

    21,06 g

Aktivita pro spálení:

1463 kcal
182

minut jízdy na kole

139

minut běhu

436

minut uklízení





Podobné recepty

Hrušková bábovka

(12 hlasů)
1h a 20min
942 kJ

Ovesná kaše s hruškami a brusinkami

(16 hlasů)
15min
516 kJ

Hruškový salát

(12 hlasů)
15min
388 kJ
Více receptů

Celkem 8 komentářů

Avatar
Avatar deeana
11.04.2016
Avatar deeana
11.04.2016
Avatar Anonym
10.04.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

Hrubá mouka

0 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T0 g

mléko

61 kcal / 100g
B3 g
S4 g
T3 g

třtinový cukr

387 kcal / 100g
B0 g
S99 g
T0 g

vejce

143 kcal / 100g
B12 g
S0,96 g
T9 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Glazovaná hruška s mandlovým knedlíčkem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba