Prostreno.cz

Zavařená povidla z hrušek

Tradiční hrušková povidla by neměla chybět v žádné kuchyni.

13.09.2012 lanvin
1h a 10min

20min příprava

50min vaření

461 kJ / 110 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Oloupané hrušky zbavte jádřinců, rozkrájejte je na menší kousky a umelte je na masovém strojku.
  2. Směs vařte v hrnci s cukrem a hřebíčkem za stálého míchání do zhoustnutí.
  3. Nakonec vmíchejte kyselinu citrónovou a znovu krátce převařte. Hřebíček vyndejte.
  4. Ještě teplá povidla dejte do skleniček a uzavřete víčky.
  5. Povidla sterilujte 15 minut při teplotě 85 °C. Před upotřebením můžete povidla ochutit rumem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    45,20 g
  • Sacharidy:

    1403,65 g
    • Cukry:

      772,00 g
  • Tuky:

    126,40 g
  • Vláknina:

    318,00 g

Aktivita pro spálení:

552 kcal
69

minut jízdy na kole

52

minut běhu

164

minut uklízení





Podobné recepty

Švestková povidla

(10 hlasů)
24min
662 kJ

Džem z bezinek a jablek

(9 hlasů)
1h a 10min
802 kJ

Mrkvový džem s medem

(10 hlasů)
45min
738 kJ
Více receptů

Celkem 1 komentářů

Avatar
Avatar heenna
28.04.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Zavařená povidla z hrušek

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba