Prostreno.cz

Dýňový džem s Amarettem

Výborný džem např. na plnění koláčů, vdolků nebo jako příloha k masu a sýrům.

20.09.2012 lanvin
13h a 20min

12h a 20min příprava

60min vaření

496 kJ / 118 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Dýni nakrájejte na malé kousky, dejte do hrnce, zasypte cukrem a nechte 12 hodin v chladu.
  2. K dýni přidejte citrónovou kůru i šťávu a skořici. Vařte na mírném ohni 30-40 minut.
  3. Hotovou dýni můžete (ale nemusíte) rozmixovat nebo přepasírovat.
  4. Nakonec přidejte likér a horkou dýni rozdělte do skleniček, uzavřete víčky a ještě 15 minut sterilujte.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    12,81 g
  • Sacharidy:

    466,40 g
    • Cukry:

      410,84 g
  • Tuky:

    0,36 g
  • Vláknina:

    3,76 g

Aktivita pro spálení:

1022 kcal
127

minut jízdy na kole

97

minut běhu

305

minut uklízení





Podobné recepty

Kiwi džem

(20 hlasů)
60min
933 kJ

Višňový džem bez chemie​

(10 hlasů)
3h a 35min
545 kJ

Rajčatový džem

(10 hlasů)
55min
328 kJ
Více receptů

Celkem 3 komentářů

Avatar
Avatar hedvika
20.04.2016
Avatar moniika
26.03.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Dýňový džem s Amarettem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba