Prostreno.cz

Gazpacho

Na tuto studenou zeleninovou polévku původem ze Španělska má snad každá jižanská rodina svůj recept. Základ ale zůstává, a tím je čerstvá zelenina, nejlépe z vlastní zahrádky. Klíčem k úspěchu jsou hlavně chutná, pěkně vyzrálá rajčata.

22.10.2012 lanvin
50min

25min příprava

25min vaření

375 kJ / 89 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Papriky rozložte na plech s pečicím papírem a vložte na 25 minut do trouby vyhřáté na 220 °C. V polovině pečení papriky otočte.
  2. Upečené papriky dejte do mísy, přikryjte a nechte 15 minut stát.
  3. Do mixéru dejte nakrájenou okurku, oloupané papriky, česnek, rajčatové pyré, ocet, 4 lžíce oleje a rozmixujte, podle chuti osolte a opepřete.
  4. Rozdělte do skleniček, ozdobte krevetkami, lístkem bazalky, přidejte pár kapek oleje a podávejte.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    31,30 g
  • Sacharidy:

    60,26 g
    • Cukry:

      36,28 g
  • Tuky:

    96,03 g
  • Vláknina:

    16,64 g

Aktivita pro spálení:

299 kcal
37

minut jízdy na kole

28

minut běhu

89

minut uklízení





Podobné recepty

Okurková polévka

(10 hlasů)
30min
485 kJ

Polévka z jahod

(11 hlasů)
40min
764 kJ

Studená polévka z avokáda

(10 hlasů)
25min
327 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Gazpacho

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba