Prostreno.cz

Kachna v rybízové omáčce

Kachna na sváteční stůl.

08.11.2012 lanvin
3h a 0min

30min příprava

2h a 30min vaření

1113 kJ / 266 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Kachnu naporcujte na 8 dílů.
  2. Na másle nechte zesklovatět nakrájenou cibuli, jemně nastrouhanou kořenovou zeleninu a cukr.
  3. Do tohoto základu přidejte rajčatový protlak, víno a šťávu z kompotu. Přidejte osolené porce masa a koření. Pečte při 180 °C přibližně 2 hodiny.
  4. Maso vyndejte, do šťávy přidejte jíšku, podle potřeby osolte a chvíli povařte.
  5. Do scezené omáčky přidejte rybíz a rybízovou marmeládu, vložte zpět porce masa a prohřejete.
  6. Podávejte s brambory.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    410,63 g
  • Sacharidy:

    336,18 g
    • Cukry:

      71,98 g
  • Tuky:

    651,76 g
  • Vláknina:

    85,90 g

Aktivita pro spálení:

1108 kcal
138

minut jízdy na kole

105

minut běhu

330

minut uklízení





Podobné recepty

Pečená kachna se zelím

(23 hlasů)
2h a 30min
1044 kJ

Kachna pečená 13 hodin

(41 hlasů)
13h a 15min
1390 kJ

Medová kachna

(22 hlasů)
2h a 0min
1064 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

kořenová zelenina

16 kcal / 100g
B1,92 g
S9 g
T1,79 g

marmeláda

250 kcal / 100g
B0,4 g
S65 g
T0,1 g

cukr

387 kcal / 100g
B0 g
S100 g
T0 g

špenátový protlak

23 kcal / 100g
B2 g
S3 g
T0,1 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Kachna v rybízové omáčce

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba