Prostreno.cz

Pomerančová kůra v čokoládě

„Cukroví“ na poslední chvíli.

18.12.2012 lanvin
1h a 15min

15min příprava

60min vaření

717 kJ / 171 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Dobře omyté pomeranče oloupejte tak, aby vám zůstaly větší kusy kůry.
  2. Kůru (bez bílé dřeně) nakrájejte na stejné, úhledné kousky, nejlépe silnější proužky a dejte je do hrnce s vodou, aby byly vodou přikryté. Přiveďte k varu a pak sceďte. Opakujte 3x.
  3. Asi 250 ml vody svařte s cukrem na sirup a kůru namočte do sirupu. Povařte, až kůra zesklovatí.
  4. Kousky vyndejte na mřížku nebo na plech s pečicím papírem a nechte zcela oschnout.
  5. Pak kůru obalte v čokoládové polevě a opět nechte zaschnout.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    19,32 g
  • Sacharidy:

    482,50 g
    • Cukry:

      455,00 g
  • Tuky:

    76,12 g
  • Vláknina:

    22,50 g

Aktivita pro spálení:

256 kcal
32

minut jízdy na kole

24

minut běhu

76

minut uklízení





Podobné recepty

Kuličky z kokosu a máku

(12 hlasů)
50min
1374 kJ

Skořicové stromečky

(12 hlasů)
1h a 30min
1266 kJ

Mandlové hvězdy

(11 hlasů)
1h a 5min
1331 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Pomerančová kůra v čokoládě

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba