Prostreno.cz

Šafránová bábovka

Skleničková bábovka se šafránem.

21.12.2012 lanvin
1h a 40min

30min příprava

1h a 10min vaření

1197 kJ / 286 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. V několika lžících horké vody namočte šafrán.
  2. Máslo, cukr a vanilkový cukr našlehejte do bílé hmoty, za stálého šlehání přidávejte po jednom vejce.
  3. Mouku prosejte s kypřicím práškem bramborovou moučkou a solí.
  4. Do našlehané hmoty postupně přidávejte připravenou mouku a po částech mléko.
  5. Nakonec vmíchejte šafrán.
  6. Těsto nalijte do vysypané formy a pečte v troubě vyhřáté na 170 °C asi 60-70 minut.

TIP:

Bábovku můžete ozdobit oblíbenou polevou nebo posypat na tenké nudličky nakrájenou kandovanou pomerančovou kůrou.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    136,42 g
  • Sacharidy:

    868,50 g
    • Cukry:

      556,50 g
  • Tuky:

    348,68 g
  • Vláknina:

    27,56 g

Aktivita pro spálení:

877 kcal
109

minut jízdy na kole

83

minut běhu

261

minut uklízení





Podobné recepty

Pomerančová bábovka

(11 hlasů)
1h a 10min
704 kJ

Citrónová bábovka

(18 hlasů)
1h a 10min
1088 kJ

Bábovka s jogurtem

(10 hlasů)
1h a 20min
1015 kJ
Více receptů

Celkem 4 komentářů

Avatar
Avatar hedvika
13.06.2016
Avatar hedvika
16.04.2016
Avatar Anonym
24.03.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

šafrán

310 kcal / 100g
B11 g
S65 g
T5 g

mléko

61 kcal / 100g
B3 g
S4 g
T3 g

prášek do pečiva

53 kcal / 100g
B0,1 g
S27 g
T1 g

cukr

387 kcal / 100g
B0 g
S100 g
T0 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Šafránová bábovka

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba