Prostreno.cz

Hrušky s mandlemi

Zimní dezert z hrušek a mandlí.

22.01.2013 lanvin
30min

15min příprava

15min vaření

1191 kJ / 284 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 °C.
  2. Omyté hrušky podélně rozkrojte na poloviny. Jádřinec vyndejte pomocí lžíce.
  3. Hrušky potřete rozpuštěným máslem, posypte cukrem a rozložte na plech s pečicím papírem.
  4. Na každou hrušku položte plátek sýra a posypte mandlemi. Dejte na 15 minut do vyhřáté trouby.
  5. Podávejte teplé, pokapané javorovým sirupem nebo medem.

TIP:

Hrušky můžete posypat například skořicí nebo nastrouhaným muškátovým oříškem.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    323,28 g
  • Sacharidy:

    286,74 g
    • Cukry:

      194,04 g
  • Tuky:

    495,30 g
  • Vláknina:

    45,00 g

Aktivita pro spálení:

569 kcal
71

minut jízdy na kole

54

minut běhu

169

minut uklízení





Podobné recepty

Hrušky plněné gorgonzolou

(12 hlasů)
1h a 15min
572 kJ

Hruškový dezert

(8 hlasů)
30min
611 kJ

Hrušky pečené v troubě

(9 hlasů)
45min
543 kJ
Více receptů

Celkem 6 komentářů

Avatar
Avatar Anonym
24.03.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Hrušky s mandlemi

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba