Prostreno.cz

Pečená kachna s bílým zelím

Klasická česká pečená kachna se zelím.

08.02.2013 lanvin
2h a 25min

25min příprava

2h a 0min vaření

1090 kJ / 260 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Očištěnou kachnu opláchněte, osolte na povrchu i uvnitř, okmínujte a vložte do pekáče.
  2. Podlijte vodou a pečte po obou stranách dozlatova, tučnější části během pečení propíchněte vidličkou, aby se sádlo dobře vypeklo. Kachnu během pečení přelévejte výpekem, aby se méně tučné části nevysušily.
  3. Sádlo z výpeku slijte, výpek zalijte trochou horké vody, krátce provařte a přeceďte, přidejte do něj odlité sádlo a dobře promíchejte.
  4. Příprava zelí: V kastrolu rozehřejte olej přidejte nakrájenou cibuli a nechte ji zesklovatět. Přidejte jemně nakrájené zelí, 1 lžičku kmínu, 1 lžičku soli, cukr, přilijte vodu nebo víno, ocet a dobře promíchejte. Duste přikryté 15-20 minut. Zelí můžete zahustit nastrouhanou, syrovou bramborou, nebo lžíci hladké mouky.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    685,63 g
  • Sacharidy:

    108,89 g
    • Cukry:

      52,37 g
  • Tuky:

    1049,58 g
  • Vláknina:

    42,00 g

Aktivita pro spálení:

2150 kcal
268

minut jízdy na kole

204

minut běhu

641

minut uklízení





Podobné recepty

Pečená kachna se zelím

(23 hlasů)
2h a 30min
1044 kJ

Medová kachna

(22 hlasů)
2h a 0min
1064 kJ

Sváteční kachna s brusinkovým džemem

(18 hlasů)
2h a 15min
1115 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Pečená kachna s bílým zelím

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba