Prostreno.cz

Květák smažený v těstíčku

Květák smažený v zeleninovém těstíčku.

25.02.2013 lentilka
60min

30min příprava

30min vaření

602 kJ / 143 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Květák očistěte a rozeberte na menší růžičky. Květák krátce povařte v osolené vodě s muškátovým oříškem. Sceďte a nechte dobře okapat a vychladnout.
  2. Z vajec, mouky, škrobové moučky, mléka a strouhaného parmazánu zadělejte těstíčko.
  3. Do těstíčka vmíchejte jemně nastrouhanou zeleninu (mrkev, celer, papriku apod.) a posekané bylinky.
  4. V těstíčku obalujte kousky květáku a smažte je v mírně rozpáleném oleji.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    85,83 g
  • Sacharidy:

    177,26 g
    • Cukry:

      19,15 g
  • Tuky:

    157,86 g
  • Vláknina:

    22,70 g

Aktivita pro spálení:

626 kcal
78

minut jízdy na kole

59

minut běhu

186

minut uklízení





Podobné recepty

Květák se šunkovou omáčkou

(11 hlasů)
45min
299 kJ

Květák se slaninou

(12 hlasů)
50min
761 kJ

Zapečený květák s pórkem

(12 hlasů)
1h a 10min
343 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

mléko

61 kcal / 100g
B3 g
S4 g
T3 g

olej

884 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T100 g

parmezán

392 kcal / 100g
B35 g
S3 g
T28 g

mouka

364 kcal / 100g
B9 g
S76 g
T1 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Květák smažený v těstíčku

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba