Prostreno.cz

Zapečený květák s pórkem

Zapečený květák jako příloha nebo samostatné jídlo.

24.05.2012 lanvin
1h a 10min

20min příprava

50min vaření

343 kJ / 81 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Syrový květák rozeberte na růžičky a povařte 10 minut v osolené vodě.
  2. Na dno máslem vymazané zapékací mísy nasypte na kolečka nakrájený pórek a na pórek rozložte uvařený květák.
  3. V teplém mléce nechte rozpustit sýr, opepřete a ochuťte strouhaným muškátovým oříškem.
  4. Nalijte na připravenou zeleninu a ve vyhřáté troubě pečte 35-40 minut.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    58,72 g
  • Sacharidy:

    52,63 g
    • Cukry:

      20,20 g
  • Tuky:

    63,57 g
  • Vláknina:

    16,90 g

Aktivita pro spálení:

261 kcal
32

minut jízdy na kole

24

minut běhu

77

minut uklízení





Podobné recepty

Květákové placičky se šunkou

(24 hlasů)
50min
364 kJ

Květákové placičky

(30 hlasů)
50min
246 kJ

Květákové kari

(19 hlasů)
25min
324 kJ
Více receptů

Celkem 4 komentářů

Avatar
Avatar hedvika
04.05.2016
Avatar heenna
28.04.2016
Avatar moniika
03.04.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

muškátový oříšek

525 kcal / 100g
B5 g
S28 g
T36 g

květák

25 kcal / 100g
B1 g
S4 g
T0,3 g

máslo

717 kcal / 100g
B0,8 g
S0,8 g
T81 g

mléko

61 kcal / 100g
B3 g
S4 g
T3 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Zapečený květák s pórkem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba