Prostreno.cz

Květák se slaninou

Vařený květák sypaný strouhankou a restovanou slaninou.

14.05.2012 lanvin
50min

15min příprava

35min vaření

761 kJ / 181 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Květák rozdělte na růžičky a uvařte v osolené vodě.
  2. V menším hrnci přiveďte k varu vývar, přidejte smetanu, hořčici a jíšku. Za stálého míchání povařte 5 minut. Podle chuti osolte, případně přidejte špetku pepře.
  3. Na oleji orestujte nadrobno nakrájenou slaninu.
  4. Na másle orestujte strouhanku.
  5. Scezený květák rozdělte na talíře, přelijte omáčkou, posypte slaninou, strouhankou a hned podávejte.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    94,68 g
  • Sacharidy:

    168,63 g
    • Cukry:

      25,14 g
  • Tuky:

    212,70 g
  • Vláknina:

    21,60 g

Aktivita pro spálení:

682 kcal
85

minut jízdy na kole

64

minut běhu

203

minut uklízení





Podobné recepty

Květákové kari

(19 hlasů)
25min
324 kJ

Květákové placičky

(31 hlasů)
40min
806 kJ

Osvěžující květákový salát

(15 hlasů)
25min
308 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Květák se slaninou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba