Prostreno.cz

Telecí česnekové plátky

Jednoduchý a chutný oběd z telecího masa.

13.03.2013 lentilka
55min

20min příprava

35min vaření

695 kJ / 166 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 °C, plech vyložte pečicím papírem.
  2. Rajčata překrojte, uložte na plech řeznou stranou nahoru, osolte, opepřete, pokapejte olejem a pečte v troubě přibližně 20 minut.
  3. Toustový chléb rozdrobte do mísy, přidejte 4 lžíce oleje, česnek a dobře promíchejte. Směs dejte na pánev a restujte 4-5 minut.
  4. Na jiné pánvi s rozehřátým olejem opečte telecí steaky z každé strany 1-2 minuty. Maso dejte na talíř a zakryjte folií.
  5. Steaky osolte, opepřete a podávejte posypané orestovaným toastovým chlebem a pečenými rajčaty.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    366,43 g
  • Sacharidy:

    173,82 g
    • Cukry:

      23,97 g
  • Tuky:

    126,66 g
  • Vláknina:

    13,71 g

Aktivita pro spálení:

838 kcal
104

minut jízdy na kole

79

minut běhu

250

minut uklízení





Podobné recepty

Telecí řízky

(11 hlasů)
40min
1088 kJ

Telecí játra s hlívou

(10 hlasů)
55min
800 kJ

Telecí špízy

(12 hlasů)
45min
663 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Telecí česnekové plátky

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba