Prostreno.cz

Vepřové ledvinky na slanině

Vepřové ledvinky na slanině se žampióny.

18.03.2013 lanvin
1h a 20min

20min příprava

60min vaření

531 kJ / 126 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Dobře očištěné ledvinky nakrájejte na plátky, oloupanou cibuli a česnek jemně nakrájejte. Houby nakrájejte na plátky.
  2. Na pánvi s 1 lžíci oleje orestujte slaninu nakrájenou na kostičky, přidejte cibuli a česnek, restujte 2 minuty.
  3. Přidejte ledvinky, zaprašte je paprikou a míchejte minutu, zalijte vývarem, vínem a duste přikryté 45 minut, nebo až jsou ledvinky měkké.
  4. Asi 15 minut před koncem dušení přidejte žampióny.
  5. Zalijte smetanou, ve které rozmíchejte mouku a duste ještě 10 minut.
  6. Podle chuti osolte a opepřete. Podávejte posypané nasekanou petrželkou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    204,16 g
  • Sacharidy:

    100,92 g
    • Cukry:

      24,24 g
  • Tuky:

    133,91 g
  • Vláknina:

    12,77 g

Aktivita pro spálení:

609 kcal
76

minut jízdy na kole

58

minut běhu

181

minut uklízení





Podobné recepty

Hovězí ledvinky na víně

(7 hlasů)
2h a 0min
684 kJ

Ledvinky na červeném víně

(6 hlasů)
50min
495 kJ
Více receptů

Celkem 3 komentářů

Avatar
Avatar heenna
11.05.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Vepřové ledvinky na slanině

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba