Prostreno.cz

Šunkovo-sýrová zemlbába

Zemlbába nebo-li žemlovka trochu jinak.

22.03.2013 sun
2h a 5min

35min příprava

1h a 30min vaření

684 kJ / 163 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Zapékací mísu vymažte máslem.
  2. Ve velké míse smíchejte vajíčka, mléko, hořčici, papriku a sůl.
  3. Třetinu pokrájených rohlíků rozprostřete na dno mísy, pokryjte polovinou šunky, jarních cibulek a sýru, navrch dejte druhou třetinu rohlíků, přes ně zbylou šunku, cibulky i sýr a navrch zbylé pečivo. Zatlačte do mísy a přelijte vajíčkovou směsí. Přikryté alobalem a zatížené talířem a třeba plechovkou fazolí dejte přes noc chladit.
  4. Troubu předehřejte na 180 °C, zemlbábu vyndejte z lednice a nechte ji patnáct minut stát při pokojové teplotě. Pak ji odklopenou pečte asi hodinu až hodinu a půl.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    446,62 g
  • Sacharidy:

    702,37 g
    • Cukry:

      73,50 g
  • Tuky:

    290,60 g
  • Vláknina:

    53,30 g

Aktivita pro spálení:

1304 kcal
163

minut jízdy na kole

124

minut běhu

389

minut uklízení





Podobné recepty

Jáhlový nákyp se zeleninou

(8 hlasů)
1h a 20min
329 kJ

Žampiónový nákyp s kroupami

(9 hlasů)
50min
700 kJ

Jednoduchý nákyp

(16 hlasů)
55min
633 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

Mandle na sucho pražené se solí

0 kcal / 100g
B20,4 g
S16,2 g
T57,8 g

šunka

145 kcal / 100g
B20 g
S1 g
T3 g

polotučné mléko

47 kcal / 100g
B3 g
S4 g
T1 g

jarní cibulka

32 kcal / 100g
B1 g
S7 g
T0,2 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Šunkovo-sýrová zemlbába

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba