Prostreno.cz

Věnečky a větrníky z odpalovaného těsta

Skvělé věnečky a větrníky zvládnete i doma.

22.03.2013 eli.krejcova
25min

25min příprava

0min vaření

837 kJ / 200 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Vodu, olej a sůl nechte zavařit. Přisypte mouku a orestujte. Odstavte a nechte skoro vychladnout.
  2. Do vlažné směsi (nesmí být moc teplá, aby se vajíčka nesrazily) postupně vmíchejte vejce. Hladkou směs plňte do cukrářského sáčku a tím stříkejte věnečky nebo větrníky na lehce olejem vymaštěný plech.
  3. Plech pocákejte studenou vodou (namočte ruce do vody a oklepte si ruce nad plechem - tímto věnečky nabudou).
  4. Pečeme na 220 °C asi 10 minut, troubu neotvírejte, aby věnečky nespadly. Potom odpusťte páru a asi ještě dalších 10 minut dopečte - dle barvy věnečků.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    111,15 g
  • Sacharidy:

    185,80 g
    • Cukry:

      1,50 g
  • Tuky:

    169,85 g
  • Vláknina:

    7,05 g

Aktivita pro spálení:

281 kcal
35

minut jízdy na kole

26

minut běhu

83

minut uklízení





Podobné recepty

Věnečky

(25 hlasů)
1h a 15min
971 kJ

Dezert z odpalovaného těsta

(7 hlasů)
1h a 35min
959 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Pečená vejce s pažitkou

25min
(20 hlasů)

Lívance nadýchané

25min
(1 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Věnečky a větrníky z odpalovaného těsta

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba