Prostreno.cz

Nadívaný selský bůček se šťouchaným bramborem a mladým špenátem

Bůček plněný bylinkovou nádivkou.

25.03.2013 Mikeš
2h a 15min

30min příprava

1h a 45min vaření

671 kJ / 160 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Vrchní část bůčku jemně nožem nařízněte do tvaru kostiček, aby se kůrka vypekla dozlatova.
  2. Část masa nařízněte uprostřed nožem tak, aby vám všude zbýval cca 2,5 cm okraj a do takto vytvořené kapsy umístěte nádivku.
  3. Nádivka: 500 g toustového chleba nakrájejte na kostičky 1 cm x 1 cm. Pak přidejte žloutky z 5 vajec (z bílků vyšlehejte sníh). Přidejte trvanlivé mléko a směs bylinek - tymián, rozmarýn a petržel, vše nasekané nadrobno. Promíchejte a směsí naplňte kapsu. Zašijte potravinářským motouzem nebo "spíchněte" špízovými jehlicemi.
  4. Bůček osolte, opepřete, potřete česnekem a posypte kmínem.
  5. Na dno pekáčku rozložte oloupanou, nakrájenou cibuli, na cibuli položte bůček, podlijte vývarem a pečte přikryté na 160 °C, cca 1-1,5 hodiny.
  6. Sejměte pokličku a posledních 15 min při 200 °C zprudka opečte, aby měl bůček kůrku křupavou a dozlatova. Vypečenou šťávu zaprašte hladkou moukou, povařte 10 min, propasírujte přes jemný cedník a nakonec zjemněte oříškem másla.
  7. Špenát: Nakrájenou šalotku a nakrájený česnek orestujte na 2 lžících oleje, přidejte listy špenátu a poduste 10 minut. Podle chuti osolte a opepřete.
  8. Bůček podávejte se špenátem a šťouchanými brambory.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    517,60 g
  • Sacharidy:

    406,52 g
    • Cukry:

      80,15 g
  • Tuky:

    415,39 g
  • Vláknina:

    33,01 g

Aktivita pro spálení:

1165 kcal
145

minut jízdy na kole

110

minut běhu

347

minut uklízení





Podobné recepty

Marinovaný bůček

(10 hlasů)
1h a 50min
1092 kJ

Bůček pečený na šalveji

(10 hlasů)
4h a 5min
1081 kJ

Pečený bůček

(5 hlasů)
3h a 30min
1101 kJ
Více receptů

Celkem 3 komentářů

Avatar
Avatar hedvika
22.06.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Nadívaný selský bůček se šťouchaným bramborem a mladým špenátem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba