Prostreno.cz

Fazolový salát s vejci

Jeden z mnoha receptů, jak využít vykoledovaná vejce. Na salát po vzoru slavného francouzského salátu Nicoise.

28.03.2013 lentilka
60min

30min příprava

30min vaření

821 kJ / 196 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Ve velkém hrnci přiveďte vodu k varu, osolte ji, přidejte brambory a nechte 20 minut vařit. Na poslední 4 minuty přidejte rovněž fazolky. Pak společně sceďte.
  2. Vejce oloupejte a po delší straně rozkrojte na půl.
  3. Plátky slaniny osmažte nasucho 8 minut na rozpálené pánvi. Pak slaninu nalámejte na menší kousky.
  4. Všechny ingredience na dresink smíchejte v misce.
  5. Ve větší míse opatrně smíchejte brambory, fazolky, olivy, špenát, přidejte slaninu, přelijte dresinkem, navrch posaďte vejce a krutony z pečiva.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    291,93 g
  • Sacharidy:

    226,08 g
    • Cukry:

      32,01 g
  • Tuky:

    245,61 g
  • Vláknina:

    22,01 g

Aktivita pro spálení:

1351 kcal
168

minut jízdy na kole

128

minut běhu

403

minut uklízení





Podobné recepty

Zelené fazolky s estragonem

(16 hlasů)
25min
411 kJ

Salát ze zelených fazolek

(18 hlasů)
35min
320 kJ

Salát z brambor a bílých fazolí

(13 hlasů)
20min
480 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Fazolový salát s vejci

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba