Prostreno.cz

Florentský koláč

Chutný koláč se špenátem a vejci podle italské kuchyně.

10.04.2013 lentilka
55min

20min příprava

35min vaření

829 kJ / 198 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 220 °C.
  2. Olej rozpalte ve velké pánvi, přidejte česnek a po chvíli i špenátové listy. Míchejte a nechte je zavadnout. Po zhruba 3 minutách sejměte z pánve, nechte mírně zchladnout a špenát vyždímejte.
  3. Špenát vraťte do pánve, přilijte smetanu, zahřívejte a nechte mírně zhoustnout. Nakonec vmíchejte lučinu, ochuťte špetkou muškátového oříšku, solí a pepřem.
  4. Listové těsto rozválejte na pečicím papíru do obdélníku, okraje zahněte dovnitř – vytvoří zvýšený lem. Plochu propíchejte vidličkou, aby se těsto při pečení tak nenafukovalo, a dejte na 15 minut péct.
  5. Vyjměte z trouby a tam, kde se těsto příliš nadzvedlo, jej přitlačte k plechu.
  6. Na koláč rozprostřete špenát, na čtyřech místech – u rohu – nechte místo na vajíčka. Vyklepnete je tam, opepřete je a koláč dejte do trouby. Pečte 10 minut, aby byly žloutky stále ještě polotekuté.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    106,55 g
  • Sacharidy:

    180,38 g
    • Cukry:

      9,98 g
  • Tuky:

    229,33 g
  • Vláknina:

    17,55 g

Aktivita pro spálení:

805 kcal
100

minut jízdy na kole

76

minut běhu

240

minut uklízení





Podobné recepty

Pastýřův koláč

(24 hlasů)
60min
694 kJ

Ratatouille

(18 hlasů)
50min
198 kJ

Bramborový koláč

(17 hlasů)
55min
670 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Lívance nadýchané

25min
(1 hlasů)

Omeleta s brokolicí

30min
(26 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Florentský koláč

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba