Prostreno.cz

Hummus z červené řepy

Zdravá svačina, nebo lehká večeře.

02.05.2013 lentilka
60min

20min příprava

40min vaření

795 kJ / 190 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Omytou, ale neoloupanou červenou řepu dejte do velkého hrnce, zalijte ji vodou a přiklopenou vařte 30–40 minut doměkka.
  2. Že je řepa uvařená, poznáte snadno – lehce do ní zapíchnete vidličku. Uvařenou řepu osušte a nechte ji zchladnout.
  3. Nejlépe v gumových rukavicích řepu oloupejte, nakrájejte a rozmixujte s okapanou cizrnou, šťávou z jednoho citronu a mletým kmínem. Podle chuti osolte a opepřete.
  4. Servírujte s jogurtem, ciabattou, skrojky citronu, posypané celým kmínem, nasucho orestovaným, a mátou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    185,20 g
  • Sacharidy:

    664,04 g
    • Cukry:

      124,47 g
  • Tuky:

    63,38 g
  • Vláknina:

    175,90 g

Aktivita pro spálení:

969 kcal
121

minut jízdy na kole

92

minut běhu

289

minut uklízení





Podobné recepty

Hummus

(9 hlasů)
20min
1373 kJ

Pomazánka z hlívy

(11 hlasů)
35min
607 kJ

Tvarohová pomazánka se zázvorem

(8 hlasů)
15min
532 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Hummus z červené řepy

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba