Prostreno.cz

Kapr na grilu

Grilovaný kapr s provensálským kořením.

03.05.2013 Mikeš
40min

20min příprava

20min vaření

823 kJ / 196 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Jednotlivé porce ryby omyjte a osušte.
  2. Každou porci potřete olejem, posypte lehce drceným kmínem, provensálským kořením a koprem podle chuti. Osolte a opepřete.
  3. Kapra položte přímo na rozpálený grilovací rošt a z každé strany grilujte po dobu 8-10 minut, do chvíle, kdy se na mase začnou objevovat typické zlatohnědé mřížky.
  4. Podávejte s pečivem a zeleninovou oblohou.

TIP:

Na přípravu kapra na grilu použijte porce z čerstvého, nemraženého kapra, jehož váha nepřekročila 3 kg. Velké ryby obsahují i podstatně větší množství tuku.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    85,85 g
  • Sacharidy:

    23,12 g
    • Cukry:

      1,20 g
  • Tuky:

    74,14 g
  • Vláknina:

    11,70 g

Aktivita pro spálení:

270 kcal
33

minut jízdy na kole

25

minut běhu

80

minut uklízení





Podobné recepty

Kapr s mandarinkami

(20 hlasů)
30min
540 kJ

Ovíněný kapr

(12 hlasů)
60min
542 kJ

Kapr na pivu

(8 hlasů)
1h a 40min
539 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Kapr na grilu

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba