Prostreno.cz

Králík dušený s fenyklem

Dietní králičí maso s fenyklem.

31.05.2013 Mikeš
2h a 0min

20min příprava

1h a 40min vaření

520 kJ / 124 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Ve velké hluboké zapékací pánvi orestujte slaninu, přidejte kousky králíka a orestujte 2 minuty na každé straně, nebo dokud pěkně nezhnědne. Odstraňte králíka a slaninu z pánve.
  3. Do stejné pánve přidejte fenykl, šalotku, baby karotku a restujte 5 minut.
  4. Přidejte kuřecí vývar, hořčici, kousky králíka a slaninu, podle chuti osolte a opepřete, promíchejte a přikryjte.
  5. Pečte přibližně 1 až 1 a 1/2 hodiny. Během pečení králíka několikrát přelijte vypečenou šťávou s vývarem.
  6. Králíka podávejte se zeleninou a těstovinami, ozdobené koprem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    411,65 g
  • Sacharidy:

    122,27 g
    • Cukry:

      46,01 g
  • Tuky:

    92,83 g
  • Vláknina:

    27,60 g

Aktivita pro spálení:

483 kcal
60

minut jízdy na kole

46

minut běhu

144

minut uklízení





Podobné recepty

Králík se sušenými švestkami

(11 hlasů)
1h a 35min
938 kJ

Králík na bazalce

(6 hlasů)
1h a 25min
748 kJ

Králík na houbách

(9 hlasů)
1h a 30min
570 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Králík dušený s fenyklem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba