Prostreno.cz

Kachna na višních

Kachna s netradiční omáčkou.

24.06.2013 lanvin
1h a 40min

20min příprava

1h a 20min vaření

1062 kJ / 253 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Naporcovanou kachnu osolte a opepřete. V misce smíchejte polovinu portského vína, jednu nakrájenou cibuli a snítku tymiánu. V této směsi nechte maso marinovat po dobu dvou hodin.
  2. Maso vložte do pekáčku a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 1 hodinu, nebo až je maso měkké.
  3. Mezitím si připravte višňovou omáčku. V hrnci zahřejte máslo s olivovým olejem a orestujte zbývající cibuli, přidejte cukr a míchejte, dokud se nerozpustí.
  4. Vmíchejte víno, zbývající tymián, višně a duste deset minut, nebo dokud ovoce nezměkne. Ochuťte solí a pepřem.
  5. Kachnu podávejte s horkou omáčkou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    504,70 g
  • Sacharidy:

    180,22 g
    • Cukry:

      127,20 g
  • Tuky:

    761,69 g
  • Vláknina:

    15,20 g

Aktivita pro spálení:

1626 kcal
203

minut jízdy na kole

154

minut běhu

485

minut uklízení





Podobné recepty

Pečená kachna

(24 hlasů)
1h a 45min
1254 kJ

Kachna plněná houbami

(5 hlasů)
2h a 10min
952 kJ

Kachna s houbami

(5 hlasů)
1h a 50min
1071 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

kachna

337 kcal / 100g
B19 g
S0,1 g
T28 g

máslo

717 kcal / 100g
B0,8 g
S0,8 g
T81 g

tymián

101 kcal / 100g
B5 g
S24 g
T1 g

pepř

251 kcal / 100g
B10 g
S64 g
T3 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Kachna na višních

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba