Prostreno.cz

Salát z grilovaného avokáda, fety a quinoi

Recept z pořadu Když vaří táta. Salát ze zajímavé a velmi zdravé obilniny, které se také říká peruánská rýže.

01.07.2013 lentilka
55min

25min příprava

30min vaření

771 kJ / 184 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Nastavte na troubě režim grilu a předehřejte ji na 200 °C.
  2. Uvařte quinoi dle návodu na obalu.
  3. Avokádo oloupejte, nakrájejte na tenké plátky a dejte do misky.
  4. Fetu natrhejte na kousky a přidejte k avokádu. Do misky vymačkejte citrónovou šťávu, nadrolte do misky chilli papričku, přidejte oregano, osolte a opepřete. Zakapejte olivovým olejem a vše dobře promíchejte.
  5. Směs dejte do malého pekáčku a vložte do trouby. Grilujte přibližně 5 minut, až je vše lehce zlatavé. Během grilování nezapomeňte směs promíchat.
  6. Uvařenou quinou zakápněte olivovým olejem, citrónovou šťávou, osolte a opepřete.
  7. Grilovanou fetu spolu s avokádem, salátem a quinou dejte na servírovací talíř, zlehka promíchejte a ihned servírujte.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    59,58 g
  • Sacharidy:

    189,42 g
    • Cukry:

      17,83 g
  • Tuky:

    119,75 g
  • Vláknina:

    39,34 g

Aktivita pro spálení:

502 kcal
62

minut jízdy na kole

47

minut běhu

149

minut uklízení





Podobné recepty

Ovocný zeleninový salát s Cranberries

(14 hlasů)
20min
306 kJ

Frise salát s javorovým sirupem

(13 hlasů)
20min
1215 kJ

Avokádový salát se slaninou

(9 hlasů)
25min
1202 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Salát z grilovaného avokáda, fety a quinoi

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba