Prostreno.cz

Plněný fenykl

Letní svačina z fenyklu.

02.07.2013 Mikeš
45min

20min příprava

25min vaření

256 kJ / 61 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Oloupaný lilek osušte, potřete olivovým olejem a pečte v troubě při 200 °C přibližně 15 minut.
  2. Pečlivě očištěný fenykl vařte po dobu 7-10 minut v lehce osolené vodě.
  3. Uvařený, vychladlý překrojte na poloviny a lehce vydlabejte.
  4. Vydlabaný vnitřek spolu s lilkem rozmačkejte na kaši, přidejte prolisovaný česnek, citrónovou šťávu, 2 lžíce oleje, jemně nakrájená rajčata, nasekanou petrželku a chilli papričku, podle chuti sůl a pepř.
  5. Promíchejte, naplňte poloviny fenyklu a podávejte.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    15,25 g
  • Sacharidy:

    95,38 g
    • Cukry:

      43,72 g
  • Tuky:

    65,47 g
  • Vláknina:

    35,40 g

Aktivita pro spálení:

241 kcal
30

minut jízdy na kole

22

minut běhu

71

minut uklízení





Podobné recepty

Fenyklový salát

(10 hlasů)
30min
708 kJ

Salát s fenyklem

(14 hlasů)
15min
594 kJ

Dušený fenykl

(11 hlasů)
45min
357 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

Zelená paprika

22,9 kcal / 100g
B0,72 g
S4,78 g
T0,11 g

rajče

18 kcal / 100g
B0,83 g
S3 g
T0,63 g

lilek

25 kcal / 100g
B1 g
S5 g
T0,3 g

olivový olej

884 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T100 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Plněný fenykl

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba