Prostreno.cz

Rychlé okurkové řezy

Okurkové řezy v rýžovém octě.

11.07.2013 lentilka
55min

45min příprava

10min vaření

347 kJ / 82 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Okurky umyjte a osušte.
  2. Ostrým nožem, nebo škrabkou okurky nakrájejte na tenké plátky ,posypte solí, promíchejte a dejte do cedníku. Okurky nechte minimálně 30 minut stát.
  3. Pak okurky propláchněte vodou a nechte dobře okapat.
  4. Okurky naskládejte do litrové sklenice.
  5. Do hrnce dejte všechny suroviny na nálev, míchejte, aby se rozpustil cukr a přiveďte k varu. Odstraňte z tepla a nechte vychladnout.
  6. Vychladlým nálevem zalijte okurky ve sklenici. Přikryjte víčkem a nechte 24 hodin v chladu. V lednici vydrží okurky po dobu asi 2 týdnů.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    27,29 g
  • Sacharidy:

    384,54 g
    • Cukry:

      114,04 g
  • Tuky:

    23,69 g
  • Vláknina:

    125,85 g

Aktivita pro spálení:

1548 kcal
193

minut jízdy na kole

147

minut běhu

462

minut uklízení





Podobné recepty

Nakládané citróny

(12 hlasů)
30min
554 kJ

Nakládaná dýně

(9 hlasů)
60min
587 kJ

Nakládané papriky

(13 hlasů)
35min
170 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Croissanty s vanilkovým krémem

2h a 10min
(38 hlasů)

Omeleta s brokolicí

30min
(26 hlasů)

Ovesná kaše s borůvkami a mandlemi

15min
(2 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Rychlé okurkové řezy

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba