Prostreno.cz

Pórek plněný klobásovou směsí

Zelenina, sýr a klobása - vydatný oběd nebo večeře.

16.10.2010 lanvin
60min

15min příprava

45min vaření

557 kJ / 133 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Do vařící vody vložte pórek nakrájený na velikost zapékací mísy. Vařte 2 minuty, zchlaďte a naskládejte do máslem vymazané zapékací mísy. Pórek překrojte tak, aby vznikla lodička na naplnění.
  2. Vývar z pórku sceďte. Nastrouhanou zeleninu, nakrájenou cibuli a česnek poduste na másle. Vychladlou zeleninu promíchejte s vymačkanou houskou, přidejte petrželku, vejce, rozmačkanou (nebo umletou) klobásu, ochuťte solí, pepřem a dobře promíchejte.
  3. Směsí naplňte pórek, zalijte vínem a pečte v troubě 20 minut. V 1/8 litru vývaru z pórku rozmíchejte mouku, přidejte mléko a zalijte pórek. Posypejte sýrem a zapečte dozlatova.
  4. Podávejte s brambory nebo jen tak se zeleninovým salátem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    130,27 g
  • Sacharidy:

    196,22 g
    • Cukry:

      44,94 g
  • Tuky:

    144,22 g
  • Vláknina:

    17,09 g

Aktivita pro spálení:

675 kcal
84

minut jízdy na kole

64

minut běhu

201

minut uklízení





Podobné recepty

Pórková polévka

(11 hlasů)
45min
240 kJ

Pórkový krém

(21 hlasů)
50min
479 kJ

Dušená ryba s pórkem

(17 hlasů)
35min
404 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

mrkev

41 kcal / 100g
B0,94 g
S9 g
T0,35 g

celer

16 kcal / 100g
B0,49 g
S3 g
T0,16 g

vejce

143 kcal / 100g
B12 g
S0,96 g
T9 g

bílé víno

82 kcal / 100g
B0,1 g
S2 g
T0 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Pórek plněný klobásovou směsí

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba