Prostreno.cz

Telecí s houbami

Dušená telecí plec se sušenými houbami.

29.08.2013 sun
2h a 40min

20min příprava

2h a 20min vaření

392 kJ / 93 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 190 °C.
  2. Houby umelte na prášek a promíchejte s rozmarýnem, tymiánem, olejem (5 lžic si odložte), pepřem a solí.
  3. Maso prošpikujte česnekem a ovažte potravinářským provázkem, pak do masa důkladně vetřete připravený olej.
  4. Na pánvi s 5 lžícemi oleje opečte telecí kosti. Kosti vyndejte a na stejné pánvi opečte maso ze všech stran.
  5. Do pekáčku vložte maso, kolem masa rozložte opečené kosti.
  6. Zalijte vínem, vývarem, přidejte rajčata, rajský protlak a ocet balsamico.
  7. Přikryjte a duste v troubě přibližně 2 hodiny.
  8. V polovině dušení maso otočte. Během dušení podlévejte vydušenou šťávou.

TIP:

K pokrmu servírujte stejnou odrůdu vína, kterou jste použili na vaření.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    453,90 g
  • Sacharidy:

    138,54 g
    • Cukry:

      6,04 g
  • Tuky:

    139,96 g
  • Vláknina:

    29,86 g

Aktivita pro spálení:

429 kcal
53

minut jízdy na kole

40

minut běhu

128

minut uklízení





Podobné recepty

Telecí nudličky přelité vinnou omáčkou

(9 hlasů)
40min
673 kJ

Telecí se šalvějí

(14 hlasů)
55min
755 kJ

Telecí perkelt

(16 hlasů)
1h a 20min
567 kJ
Více receptů

Celkem 5 komentářů

Avatar
Avatar verrca
03.06.2016
Avatar Anonym
16.03.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Telecí s houbami

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba