Prostreno.cz

Pečený halibut s hráškovým pyré

Jemné rybí maso připravené na másle.

26.09.2013 sun
45min

15min příprava

30min vaření

678 kJ / 162 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Nakrájenou šalotku nechte zesklovatět na 1 lžíci másla, posypte špetkou soli a zalijte vínem. Přiveďte k varu, pak snižte teplotu a přidejte hrášek. Vařte na mírném ohni tak 5 minut.
  2. Přidejte 2 lžíce nasekané máty a smetanu. Vařte ještě 5 minut. Mírně vychladlý hrášek rozmixujte.
  3. Předehřejte troubu na 200 °C.
  4. Ryby osolte a opepřete. Na 3 lžících másla s olejem porce ryby opečte z obou stran, pak ryby přeložte i s máslem do zapékací misky, pokapejte je limetkovou šťávou a pečte v troubě přibližně 10-15 minut. Ryby podávejte přelité hráškovým pyré.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    116,60 g
  • Sacharidy:

    133,98 g
    • Cukry:

      51,98 g
  • Tuky:

    162,69 g
  • Vláknina:

    32,66 g

Aktivita pro spálení:

634 kcal
79

minut jízdy na kole

60

minut běhu

189

minut uklízení





Podobné recepty

Pstruh s rajčaty

(7 hlasů)
1h a 25min
406 kJ

Losos zapečený s cuketou

(8 hlasů)
45min
754 kJ

Ryba s koprovou omáčkou

(9 hlasů)
50min
651 kJ
Více receptů

Celkem 7 komentářů

Avatar
Avatar hedvika
18.06.2016
Avatar hedvika
06.06.2016
Avatar verrca
03.06.2016
Avatar hedvika
02.05.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Pečený halibut s hráškovým pyré

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba