Prostreno.cz

Zapečené houbové rizoto

Rizoto ze sušených a čerstvých hub.

27.09.2013 lanvin
1h a 20min

25min příprava

55min vaření

770 kJ / 184 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Namočte hříbky ve 100 ml teplé vody po dobu 15 minut.
  2. Ostatní houby nakrájejte, sušené houby sceďte, vodu nevylévejte a houby nasekejte nadrobno.
  3. Předehřejte troubu na 160 °C.
  4. V hrnci rozpusťte máslo, přidejte cibuli a restujte 5 minut. Přidejte houby a poduste je, až se odpaří tekutina z hub.
  5. Přidejte rýži, kterou orestujte. Zalijte zeleninovým vývarem a vodou ze sušených hub.
  6. Vložte do trouby a přikryté duste tak 20 minut.
  7. Vmíchejte parmezán, nasekaný tymián, cherry a duste ještě 20 minut.
  8. Nakonec posypte nastrouhaným tvrdým sýrem a dejte pod gril na 3 minuty. Pokud nemáte funkci grilu, zvyšte teplotu na 250 °C.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    181,48 g
  • Sacharidy:

    369,34 g
    • Cukry:

      27,74 g
  • Tuky:

    192,88 g
  • Vláknina:

    31,00 g

Aktivita pro spálení:

632 kcal
79

minut jízdy na kole

60

minut běhu

188

minut uklízení





Podobné recepty

Zapečená rýže

(18 hlasů)
1h a 5min
516 kJ

Rýže s barevnou paprikou

(6 hlasů)
40min
650 kJ

Rýže s omáčkou z gorgonzoly

(10 hlasů)
1h a 5min
1143 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Zapečené houbové rizoto

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba