Prostreno.cz

Nejlepší květákový salát

Salát z marinovaného květáku.

29.10.2013 lanvin
1h a 25min

1h a 15min příprava

10min vaření

354 kJ / 84 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Okurku nakrájejte na kostky, celer nakrájejte nadrobno, květák rozeberte na malé růžičky, zeleninu dejte do mísy posypte celerovou solí, promíchejte a nechte stát tak 1 hodinu, pak zeleninu propláchněte studenou vodou.
  2. Svařte ocet, cukr, vodu, a kurkumu, smíchejte kukuřičný škrob se 2 lžícemi vody a přidejte do směsi octa. Povařte za stálého mícháni přibližně 2 minuty.
  3. Takto připravenou směsí přelijte zeleninu a nechte zcela vychladnout, pak přikryjte a nechte alespoň 1 den uležet.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    9,73 g
  • Sacharidy:

    268,50 g
    • Cukry:

      106,00 g
  • Tuky:

    10,60 g
  • Vláknina:

    24,00 g

Aktivita pro spálení:

84 kcal
10

minut jízdy na kole

8

minut běhu

25

minut uklízení





Podobné recepty

Květák se slaninou

(12 hlasů)
50min
925 kJ

Zapečený květák s nivou

(17 hlasů)
60min
567 kJ

Květák dušený v jogurtu

(15 hlasů)
60min
490 kJ
Více receptů

Celkem 5 komentářů

Avatar
Avatar verrca
03.06.2016
Avatar Anonym
14.03.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

Bílý vinný ocet

18 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T0 g

Mandle na sucho pražené se solí

0 kcal / 100g
B20,4 g
S16,2 g
T57,8 g

květák

25 kcal / 100g
B1 g
S4 g
T0,3 g

škrob

381 kcal / 100g
B0,1 g
S91 g
T0,6 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Nejlepší květákový salát

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba