Prostreno.cz

Květák dušený v jogurtu

Dušený květák marinovaný v jogurtu.

31.05.2012 lanvin
60min

20min příprava

40min vaření

265 kJ / 63 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Nejdříve připravte marinádu. Cibuli drobně nakrájejte, přidejte rozetřený česnek, koření, vmíchejte jogurt a osolte.
  2. Očištěný květák rozeberte na růžičky, vložte nejméně na 3 hodiny do marinády a uložte do chladna.
  3. Na oleji osmahněte nakrájenou cibuli, vložte do ní květák i s marinádou, podle chuti osolte, podlijte asi 1 dl vody a poduste doměkka.
  4. Podávejte s dušenou rýží, vařenými brambory nebo s pečivem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    18,05 g
  • Sacharidy:

    76,22 g
    • Cukry:

      30,67 g
  • Tuky:

    53,75 g
  • Vláknina:

    19,63 g

Aktivita pro spálení:

219 kcal
27

minut jízdy na kole

20

minut běhu

65

minut uklízení





Podobné recepty

Květákové kari

(19 hlasů)
25min
324 kJ

Květákové placičky

(31 hlasů)
40min
806 kJ

Květák pečený v troubě

(21 hlasů)
50min
542 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Květák dušený v jogurtu

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba