Prostreno.cz

Marinovaný květák

Marinovaný květák jako příloha k masu.

07.11.2013 lanvin
25min

20min příprava

5min vaření

377 kJ / 90 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Omytý květák rozdělte na malé růžičky a dejte je do větší sklenice.
  2. Ke květáku přidejte na kolečka nakrájenou okurku.
  3. Povařte 5 minut vodu ocet, cukr, sůl, kuličky pepře, hřebíček, hořčičné semínko a bobkový list.
  4. Teplým nálevem (ne vařícím!) zalijte květák.
  5. Až nálev vychladne, přidejte nakrájený česnek a nakrájenou chilli papričku bez semínek.
  6. Nechte alespoň 1 den v chladu marinovat.
  7. Podávejte jako přílohu k masu, nebo salát.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    47,58 g
  • Sacharidy:

    480,87 g
    • Cukry:

      36,80 g
  • Tuky:

    109,05 g
  • Vláknina:

    207,23 g

Aktivita pro spálení:

541 kcal
67

minut jízdy na kole

51

minut běhu

161

minut uklízení





Podobné recepty

Cizrna s rozmarýnem

(7 hlasů)
1h a 15min
1260 kJ

Fenykl s rajčaty

(5 hlasů)
40min
257 kJ

Restovaná bílá ředkev

(14 hlasů)
35min
763 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

Bílý vinný ocet

18 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T0 g

hřebíček

274 kcal / 100g
B5 g
S65 g
T20 g

bobkový list

313 kcal / 100g
B7 g
S74 g
T8 g

Mandle na sucho pražené se solí

0 kcal / 100g
B20,4 g
S16,2 g
T57,8 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Marinovaný květák

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba