Prostreno.cz

Domácí škvarková pomazánka z pořadu Když vaří táta

Po téhle pomazánce se doma jen zapráší.

07.11.2013 sun
1h a 5min

25min příprava

40min vaření

2797 kJ / 668 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Vepřové sádlo si nakrájejte na větší kostky, osolte a s vodou dejte vyškvařit.
  2. Mezitím si nasekejte cibuli na kostičky, nakrájejte pažitku, jemně nakrájejte česnek. Česnek a cibuli orestujte jako základ.
  3. Z vyškvařeného sádla si vyberte škvarečky, které dejte do mísy, tekuté sádlo si nechte ztuhnout a uschovejte ho na jinou příležitost.
  4. Škvarky pomelte, nebo pokrájejte a smíchejte je se sádlem, cibulkou, česnekem, pažitkou, osolte, opepřete a dejte ztuhnout.
  5. Mažte na dobrý chléb.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    10,62 g
  • Sacharidy:

    33,31 g
    • Cukry:

      8,06 g
  • Tuky:

    1051,44 g
  • Vláknina:

    11,18 g

Aktivita pro spálení:

1208 kcal
151

minut jízdy na kole

115

minut běhu

360

minut uklízení





Podobné recepty

Kedlubnová pomazánka s křenem

(9 hlasů)
40min
482 kJ

Hermelínová pomazánka

(10 hlasů)
35min
980 kJ

Tvarohová pomazánka s houbami

(8 hlasů)
20min
583 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Domácí škvarková pomazánka z pořadu Když vaří táta

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba